Papa 14. Leo, Papa Franciscus’un Değerli Mirasını Devam Ettirecek
Papa 14. Leo, selefi Papa Franciscus’un devam ettirilmesi gereken “değerli bir miras” bıraktığını vurguladı. Kilise’nin modern dünyaya açılmasını sağlayan 2. Vatikan Konsili’ne (1962-1965) atıfta bulunan Papa Leo, yeni içtihatları ve düzenlemeleriyle Kilise’nin izlediği yola olan bağlılığını yenileme çağrısı yaptı.
Papa 14. Leo’nun Leo İsmi Seçme Nedeni
Papa 14. Leo, kendisine “Leo” ismini seçmesinin sebebini açıklarken, 1878 ila 1903 yıllarında papalık yapan Papa 13. Leo’yu onurlandırmak istediğini belirtti. Papa 14. Leo, “Tam da bu çizgide devam etmeye çağrıldığımı hissederek, 14. Leo adını almayı düşündüm.” dedi.
Papa 14. Leo ve Yapay Zeka
Papa 14. Leo, Kilise’nin yapay zeka konusunda insanların korunmasına öncülük etmesinin önemine değindi. Papa, “Papa 13. Leo, tarihi ‘Rerum Novarum’ adlı genelgesiyle toplumsal meseleyi ele almıştı. Bugün de Kilise, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulması açısından yapay zeka gelişmelerine yanıt veriyor.” dedi.
Papa 14. Leo’nun İlk Ziyaretleri
Papa 14. Leo, seçilmesinin ardından ilk kez Vatikan dışına çıkarak, Genazzano beldesinde bir mabede gitti ve selefi Papa Franciscus’un kabrini ziyaret etti.
Papa 14. Leo’nun Seçimi Hakkında
Madagaskarlı Kardinal Desire Tsarahazana, Konklav’da 100’den fazla oy alarak Papa 14. Leo’nun seçildiğini belirtti. 7 Mayıs’ta başlayan Konklav’ın 8 Mayıs’taki 4. oturumunda, ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost, Katolik Kilisesi’nin 267. papası olarak seçildi ve “Papa 14. Leo” ismini tercih etti.