4 aylık zam oranı beklentisi: Maaşlar ne kadar artacak?

Nisan Ayı Enflasyon Verileriyle Zam Beklentileri Artıyor!

Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait enflasyon verilerinin ardından Nisan ayı için piyasalarda oluşan beklenti yüzde 3 seviyesinde. Bu durumda, memur ve memur emeklilerinin dört aylık enflasyon farkı %12,29’a yükselecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için hesaplanan zam oranı ise beklenti doğrultusunda %13,36 olacak. Ancak, bu rakamlar sadece ilk dört ayın verileri üzerinden yapılan öngörülerden ibaret. Son kararlar, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verileriyle birlikte netlik kazanacak.

İlgili bir yetkili, “Eğer enflasyon %3 seviyesinde gerçekleşirse, alacakları dört aylık zam oranı %12,29 olacak.” açıklamasını yaptı. Benzer şekilde, aylık TÜFE verisinin %3 olarak gelmesi durumunda alacakları zam oranı %13,36 olacak.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Artış Beklentisi!

En düşük emekli maaşında olası bir artış ise siyasi kararlarla belirlenecek. İlk 6 aylık enflasyon verilerinin tamamlanmasının ardından, en düşük emekli maaşındaki potansiyel artış Meclis gündemine gelebilir. Eğer teklif Meclis tarafından onaylanır ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanıp Resmi Gazete’de yayımlanırsa, şu anki 14.496 lira olan en düşük emekli maaşı daha yüksek bir seviyeye çıkabilir.

Gözler, yarın açıklanacak TÜİK verilerinde ve yapılacak hesaplamalarda. Hem memurlar hem de emekliler, maaşlarındaki artışı netleştirmeyi ve nihai tabloyu Mayıs ve Haziran aylarında görmeyi bekliyor.

Related Posts

Seküler aklın din talebi ve Diyanet’in hutbeleri

Yaşadığı çağın izlerini üzerinde taşıyan bir varlık insan. İçinde bulunduğumuz zaman ve mekânın şartları, her açıdan üzerimizde etki bırakıyor. Az ya da çok, ama mutlaka etkiliyor insanı. Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz. İnsanlık, zamanın bu dilimine gelinceye kadar çeşitli açılardan pek çok evreler geçirdi. Konumuz gereği insanlığın din ve inanç açısından yaşadığı gelişim ya da değişim evrelerine baktığımızda “zamanın ruhu” denilen şeyle karşılaşıyoruz. Mesela Ortaçağ’da dünyanın hangi coğrafyasına

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.