Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Otellerde Açık Büfe Yemeklerde Hijyen Kurallarına Dikkat!

Otellerde açık büfe yemekler, konuklara geniş bir seçenek sunarken hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları da beraberinde getiriyor.

Uzmanlara göre, reçel, bal ve marmelat gibi yiyeceklerin bulunduğu kaselerin birkaç gün açık kalabilmesi nedeniyle bakteri kaynağı olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca dilimlenmiş peynirler, soğuk etler ve yumurtaların tazeliğinin de sorgulanması gerektiğini bildiriyor.

Bir rapora göre, ananas, kavun ve karpuz gibi meyvelerin servis edilmeden saatler önce kesilmesi ve oda sıcaklığında bekletilmesi durumunda bakterilerin hızla çoğalabileceği belirtiliyor. Meyvelerin parlaklığını kaybetmesi veya kenarlarının koyulaşması, fazla bekletildiklerinin bir göstergesi olabilir.

Tahıl ve kuruyemişlerin nem ve hava gibi faktörlerin yanı sıra karıncaları çekebileceği için dikkatle saklanması önemlidir. Omlet veya hamburgerlerde kullanılan kıymanın kalan malzemelerden hazırlanmış olabileceği için hijyen açısından risk taşıyabilir.

Etiket uzmanı Olga Svezhakova ayrıca açık büfe restoranlarında görgü kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Konukların tabağa aşırı miktarda yemek koymaktan kaçınması ve beğenilmeyen yemekleri geri iade etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu tür önlemler, hem hijyen hem de israfın önlenmesi açısından önem taşıyor. Açık büfe yemeklerin keyfini çıkarırken hijyen kurallarına dikkat etmek, sağlıklı bir deneyim için kritik bir rol oynuyor.

Related Posts

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlar

Dr. Jale Demir, hastanın diş beyazlatma nedenin biri de sigarayı bırakmak için motivasyon kazanma isteği olduğunu vurgulayarak, diş beyazlatmanın sadece estetik görünüş değil, bir tedavi olarak bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.