Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Stent Skandalı: Soruşturma Başlatıldı

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı stentlerin operasyon sırasında damarı yırtarak ölüme sebep olduğu iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada doktorların ifadelerine başvuruldu. Ayrıca, skandalı ortaya çıkaran iç yazışmaların sızdırılma durumu da inceleniyor.

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılan belirli bir stent markasının bazı hastaların ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine, hastanenin Kardiyoloji Servisi’nde çalışan doktorların ifadelerine başvuruldu.

Yaşanan olaylarda, stentlerin operasyon sırasında damarda sıyrılarak damar yırtılmasına yol açtığı ve bu nedenle bazı hastaların hayatını kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Doktorların Mesajlarına Yansıyan Gerçekler

Soruşturma kapsamında doktorların ifade verdiği ve kullanılan stentlerle ilgili detaylı bilgi alındığı bilgisi edinildi. Ayrıca, doktorlar arasında yapılan ve skandalı gün yüzüne çıkaran yazışmaların kim tarafından sızdırıldığı da araştırılıyor.

Yazışmaların İçeriği İnceleme Altında

Doktorların birbirleri arasında yaptığı yazışmalarda şu ifadelere yer verildi:

“Stent sıyrıldı, damardan ayrıldı ve hastamız hayatını kaybetti.”

“Bu stentin kötü sonuçlar doğurmasına rağmen neden hala kullanmaya devam ediyoruz?”

“Cuma günü benim hastamda sıyrılma oldu, aynı gün başka bir hastanın vakasında da benzer bir durum yaşandı.”


Related Posts

Lenfomada zamanlama önemli: Erken tanı ile tedavi mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Eser, halk arasında “lenf bezi kanseri” olarak bilinen lenfomanın, erken tanı sayesinde büyük ölçüde kontrol altına alınabildiğini söyledi.

Alzheimer riskini azaltmak mümkün

Diyabet, hipertansiyon ve obezite gibi rahatsızlıkların Alzheimer riskini doğrudan etkilediğini vurgulayan Prof. Dr. Aslı Demirtaş Tatlıdede, yaşam tarzı değişiklikleriyle demans riskini yaklaşık yüzde 45 oranında azaltmanın mümkün olduğunu söyledi.

Aile hekimleri kira kriziyle karşı karşıya; “Gerekli bütçe verilmeli!”

Aile hekimleri kira kriziyle karşı karşıya; “Gerekli bütçe verilmeli!”

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.