Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Sıcak Hava Kalp Krizi Riskini Arttırıyor!

Yapılan araştırmalar, sıcak dalgalarının kalp krizi riskini arttırdığını ortaya koydu. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor.

Sıcak Hava Kalp Krizini Tetikliyor

Uzmanlar, vücut ısısını dengelemek için sıcak havalarda kalbin daha hızlı çalıştığını belirtiyor. Sıcak hava, deri altındaki damarları genişleterek kan akışını artırır. Bu durum kalbin normalden daha fazla çalışmasına yol açar ve özellikle kalp-damar hastalığı olan kişilerde risk oluşturabilir.

Kalp damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetersizliği veya by-pass geçmişi olan kişilerde riskin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Sıvı ve Mineral Kaybı Riski

Terleme ile birlikte vücuttan su ve tuzun kaybolduğunu vurgulayan uzmanlar, yeterli sıvı alınmazsa tansiyon düşüklüğü, bayılma ve ciddi ritim bozukluklarının yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Egzersiz ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak yaz günlerinde yoğun fiziksel aktivitenin kalp krizi riskini artırabileceğine dikkat çeken uzmanlar, spor yaparken güneşin en dik olduğu saatlerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, ilaçların düzenli kullanımı, yeterli sıvı tüketimi ve aşırı fiziksel aktivitelerin sıcak saatlerde yapılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Belirtileri Ciddiye Alın

Eğer nefes darlığı, göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi gibi belirtiler hissedilirse vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği üzerinde duruluyor. Özellikle kalp hastaları ve ileri yaş grubundaki bireylerin dikkatli olması gerekiyor.

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Bakanlık açıkladı: 5 milyon kişinin yüzde 35’i fazla kilolu

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının altıncı haftası sonunda 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık yüzde 35’inin fazla kilolu ve yüzde 26’sının obez aralığında olduğunu açıkladı.

Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyor

Ergenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.