Gümüşhacıköy’de Meyve Ağaçlarına Don Zararı

Amasya Gümüşhacıköy’de Meyve Bahçelerine Kar ve Don Zarar Verdi

Gümüşhacıköy ilçesinde 10-12 Nisan tarihlerinde meydana gelen kar yağışı ve don olayı, çiçek açan meyve ağaçlarına zarar verdi. Gümüşhacıköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü Celal Eker, yapılan ilk incelemelere göre toplam 2 bin 211 çiftçinin 7 bin 827 dekarlık alanda bulunan meyve bahçelerinin yüzde 90 ile 100 arasında zarar gördüğünü belirtti.

Eker, ekiplerin hasar tespit çalışmalarına aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, zarar gören ürünler arasında armut, ayva, ceviz, elma, erik, kaysı, kızılcık, kiraz, bağ ve vişne gibi meyvelerin öncelikli olarak yer aldığını ifade etti.

Meyve üreticilerine yardımcı olmak adına, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olan çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için 25 Nisan tarihine kadar İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen Eker, çiftçilerin bu süreci kaçırmamaları gerektiğini belirtti.

Related Posts

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Yabancıdan 1,2 milyar dolarlık satış

Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta 173,6 milyon dolarlık hisse senedi alırken, 1,16 milyar dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 30,8 milyon dolarlık ÖST sattı.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (8 Mayıs 2025)

Saat 13.00 itibarıyla endeks, önceki kapanışa göre 143,99 puan artış gösterdi. Toplam işlem hacmi 42,4 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 0,9, holding endeksi ise yüzde 0,68 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükseliş …

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi: Dış talep koşullarında ılımlı iyileşme devam ediyor

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi: Dış talep koşullarında ılımlı iyileşme devam ediyor

Nisanda en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisanda en yüksek aylık reel getiri yüzde 8,54 ile külçe altında gerçekleşti.

TÜİK açıkladı: En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu!

Yatırım araçları arasında dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Bazı yatırımcılar kazanç sağlarken bazıları kayıpla karşılaştı. Ekonomik göstergeler ışığında tercihler yeniden şekilleniyor.