Mülk sahibi ve kiracılar dikkat! Satın aldığı dükkandaki kiracıyı çıkaramadı: Mahkemeden 6.5 ayda karar!

Mülk Sahibi ve Kiracı Arasındaki Tahliye Davalarında Son Durum!

Özel Haber: Milliyet.com.tr

Mülk sahipleri ile kiracılar arasındaki tahliye ve kira anlaşmazlıkları bazen uzun süreçler sonucunda mahkeme kararlarıyla sonuçlanabiliyor. Tekirdağ’da yaşanan bir tahliye davası örneği, bu tür durumların nasıl sonuçlanabileceğine dair ipuçları veriyor. Avukat Gizem Gonce, yaşanan bir olayı şu sözlerle açıkladı: “Bir kişi 10.11.2016 tarihinde Tekirdağ ilinde bir dükkan yeri satın aldı. Ancak dükkanı boşaltmak istemeyen kiracıyla yaşanan anlaşmazlık sonucunda mahkemeye başvuruldu.”

Önceki Kiracının Kirayı Ödemediği İddiası!

Mülk sahibi, dükkanı satın alır almaz kiracının kirayı ödemediğini ve dükkanı terk etmek istemediğini belirtti. Kiracının, dükkanı başka birine kiralamak istemesi ve dükkanı boşaltmaması üzerine mülk sahibi 28 Haziran 2021 tarihinde dava açmak zorunda kaldı.

Anahtarın Teslim Edilmediği İddiası!

Davacı mülk sahibi, kiracının dükkanı işgal ettiğini ve kendisine ait olan dükkanı kullanmak istediğini ancak anahtarın henüz teslim edilmediğini iddia etti. Kiracının dükkanı kullanmadığı ve demirbaşları satıp dükkanı terk ettiği mahkeme tarafından da tespit edildi.

Mahkeme Kararı: 6 Aylık Tahliye Süreci!

Mahkeme, kiracının dükkanı boşaltması için 6 aylık bir süre verdi. Kararda, iş yeri ihtiyacının gerçek ve zorunlu bir gereksinim olduğu vurgulandı. Bu karar, genellikle zor ispatlanan ihtiyaç sebebiyle tahliye davalarında bir örnek teşkil etmektedir.

Mahkemelerdeki Hızlı İşleyiş!

Tekirdağ’daki mahkemelerin İstanbul’dakine göre daha hızlı işlediği belirtiliyor. Tanıkların dinlenmesi ve 2. duruşmada kararın verilmesi gibi hızlı süreçler, bu tür davalarda tarafların hızlıca sonuca ulaşmasını sağlıyor. Tekirdağ’da yaşanan bu özel dava, mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki ilişkilerde dikkat edilmesi gereken noktaları da gözler önüne seriyor.

Related Posts

Zeytinyağı üretiminde rekor kırıldı: Fiyatlar yarısına düştü

2024-2025 sezonunda Türkiye, 3 milyon 750 bin tonluk zeytin üretimiyle tarihi bir rekor kırarak zeytinyağı üretiminde en yüksek seviyeye ulaştı. Ancak benzer yüksek verimlilik, diğer önde gelen zeytin üreticisi ülkelerde de yaşanınca, dünya …

‘Enerji tasarrufu yalıtımla başlıyor’

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) doğal gaz toptan satış fiyatlarında bütçe hedefleri doğrultusunda güncellemeye giderek; sanayi tüketicileri için yüzde 7.86, konut tüketicileri için ise yüzde 24.6 oranında artışa gittiğini duyurmuştu.

TESK Başkanı Palandöken’den zamlara tepki: Ekonomiye zarar getirecek

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, doğalgaz başta olmak üzere son günlerde yapılan bazı zamların enflasyonun yükselmesine yol açacağını belirterek “Bu zamlar ekonomideki düzelme yerine zarar getirecek. Zamlardan kaçınmak lazım. Zam çare değil” dedi.

125 milyon dolarlık hisse devri onaylandı! Türk şirketi ortaklığın tek hakimi!

Rekabet Kurulu, Aksa Akrilik’in Dow Europe’un elindeki yüzde 50 DowAksa hissesini devralmasına onay verdi. 125 milyon dolarlık işlem tamamlandığında Aksa, DowAksa’nın tamamına sahip olacak.

Harçlar arttı, yurtdışından telefon getirme azaldı

Harç tutarı zamlanan yurtdışı telefon alışverişine ilgi azaldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefon sayısı geçtiğimiz bir yılda yüzde 81.95 geriledi.

Emekliye 2 kuruşluk dev zammın (!) maliyeti belli oldu! Bu kadar zahmet vermeseydik

Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 17 bin lira olacağı beklentisi oluşmuştu. Piyasa tahminleri 16 bin 800 lira civarındayken, küsuratın tamamlanarak 17 bin liraya çıkarılacağı konuşuluyordu. AKP kulislerinde bazı yöneticiler, gazetecilere en …